Genel Manşet

İşte En Popüler Sosyal Ağlar

en popüler sosyal ağlar

Birçok kişi tarafından sosyal ağlar bir anda ortaya çıkmış gibi görünse de aslında her birinin yıllara mal olan hikayeleri var. Her sosyal ağ ilk açıldığında başarısız oldu ve insanlar tarafından yeterli bulunmadı. Başarının peşinden koşan geliştirici ekipleri ve her birinin başında yer alan ileri görüşlü yöneticileri sayesinde sosyal ağlar artık internet kullanıcılarının Google’dan sonra ilk durağı haline gelmeyi başardı. 2015 yılının Mart ayı rakamlarına göre en popüler sosyal ağlar belli oldu. İşte, tüm dünya kullanıcılarının vazgeçemediği mega ziyaretçi oranına sahip olan en popüler sosyal ağlar.

1-Facebook

Aylık Ortalama Ziyaret; 900,000,000
Alexa Sıralaması:2
Facebook şuanda yalnızca dünyanın değil aynı zamanda ülkemizin de en popüler sosyal ağlarının arasında yer alıyor Facebook’un tahmini trafik verileri rakamlarına göre tüm dünya üzerinden her ay 900 Milyon kullanıcı Facebook adresini ziyaret ediyor. Facebook hakkında modası geçti gibi haberleri görmeye devam edecek olsak da büyük bir gerçek var ki Facebook hala kullanıcılar tarafından en çok kabul gören sosyal ağ sitesi.

2-Twitter

Aylık Ortalama Ziyaret; 310,000,000
Alexa Sıralaması:8
Twitter hem Alexa’da yükseliyor hem de Facebook’a alternatif bir sosyal ağ olarak kendini sürekli olarak geliştiriyor. Aslında sosyal ağdan ziyade bir mikro bloglama sistemi olan Twitter kendine has imajı ile Facebook’dan sonra dünyanın kalbinin attığı en popüler ikinci sosyal adreslerin başında geliyor.

3-LinkedIn

Aylık Ortalama Ziyaret; 255,000,000
Alexa Sıralaması:9
LinkedIn diğer birçok sosyal ağa oranla daha hızlı bir yükseliş ile ilerlemeye devam ediyor. İçeriğini kullanıcıların oluşturduğu sosyal ağ sitesinin asıl konusunun iş dünyası olması ise onun hızlı şekilde yükselişinin en büyük nedenlerinden birisi. Aylık 255 Milyon ziyareti karşılayan LinkedIn ülkemizde de artık popüler şekilde kullanılan sosyal ağların arasındaki yerini alıyor.

4-Pinterest

Aylık Ortalama Ziyaret; 250,000,000
Alexa Sıralaması:26
Fotoğraf ve materyal paylaşım tabanlı sosyal ağ Pinterest tüm dünyaya hızla yayılmaya başlıyor. Hemen her konu hakkında içerisinde kaliteli kaynak Pin’lere ulaşabilinen sosyal ağ global ortamda hızla yükselirken ülkemiz kullanıcılarının maalesef pek dikkatini çekmiyor. Trafik oranının ve global ortamda kullanıcılarının yüksek olmasının aksine ülkemizde Pinterest’den haberdar dahi olmayan birçok kullanıcı mevcut.

5-Google Plus

Aylık Ortalama Ziyaret; 120,000,000
Alexa Sıralaması: –
Google’ın sosyal ağ girişimi olan Google+ veya Google Plus olarak isimlendirdiğimiz sosyal ağ, şimdiye kadar en hızlı yükselişe geçen sosyal ağların başında yer alıyor. 2011’in sonuna doğru kurulan Google+, Google’ın diğer servisleri ile de entegre olarak çalışıyor. Konu Google olduğu için ayrıca birçok işletmenin de Google+ sayfasına sahip olması elbette kaçınılamaz bir hale geldi. Ülkemizde birçok kişi tarafından pasif olarak kullanılıyor olsa da Google Plus hala tam olarak hayalet kasaba imajından kurtulabilmiş değil.

6-Tumblr

Aylık Ortalama Ziyaret; 110,000,000
Alexa Sıralaması: 34
Tumblr, son zamanlarda birçok kullanıcının dikkatini daha çok çekmeye başaran ve kullanıcı kitlesinin büyük çoğunluğunu gençler oluşturan bir sosyal bloglama ağıdır. Tumblr kullanıcıları kendilerine ait profil sayfalarını kişiselleştirebiliyor ve farklı içerik tiplerinde içerik paylaşabiliyor. Bu da onu diğer bloglama sistemlerinden daha farklı kılıyor ve birkaç adım öne çıkartıyor.

7-Instagram

Aylık Ortalama Ziyaret; 100,000,000
Alexa Sıralaması: 36
Yıllar önce Facebook ile birlikte gelişmeye başlayan Instagram daha sonradan Facebook’un çatısı altında hayatını devam ettirmeye başladı. Sosyal fotoğraf paylaşım ağı olarak bilinen Instagram şuana dek dünya üzerinde görülmüş en hızlı büyüme oranına sahip olan sosyal fotoğraf paylaşım ağı olma unvanına sahip. Başlangıçta yalnızca iOS kullanıcıları için uygulamaya sahip olan sosyal ağ, artık Android ve Windows Phone mazasında da yerini koruyor. Tüm bunların yanı sıra Instagram’a artık kullanıcılar web sürümü ile de kolaylıkla ulaşabiliyor.

8-VK

Aylık Ortalama Ziyaret; 80,000,000
Alexa Sıralaması: 34
Rusya merkezli bir girişim olan VK global ortamdaki kullanıcılar tarafından çok fazla tercih edilmese bile Rusya popülasyonunun büyük bir kısmı tarafından Facebook alternatifi olarak kabul görüyor. Bu nedenle VK her ay oldukça geniş bir ziyaret trafiğini ağırlıyor. Son zamanlarda trafik verilerinin düşüşü nedeniyle VK aynı zamanda Alexa değerinde de gerileme yaşayan sosyal ağlardan.

9-Flicker

Aylık Ortalama Ziyaret; 65,000,000
Alexa Sıralaması: 125
Flicker, Yahoo’nun girişimi olan sosyal fotoğraf paylaşım ağlarından birisidir. Bugün birçok kullanıcı tarafından Pinterest ve Instagram gibi yine sosyal fotoğraf paylaşma ağlarına alternatif olarak kullanılıyor. Flicker sayesinde kullanıcılar kendi profillerine albümler oluşturarak istedikleri görsel dosyaları yüklüyorlar. Daha sonra da profilleri aracılığı ile fotoğrafçılık yeteneklerini diğer arkadaşlarına sergileyebiliyorlar. Mobil aplikasyonları ile de desteklenen site  ülkemiz kullanıcılarının da büyük bir dilimi tarafından geçmişte kullanıldı ve hala kullanılmaya devam ediyor.

10-Vine

Aylık Ortalama Ziyaret; 42,000,000
Alexa Sıralaması: 604
Vine, Twitter’ın gölgesinde büyüyüp gelişen diğer sosyal ağlardan çok daha farklı bir imaja sahip mobil sosyal video paylaşım ağı olarak kuruldu. Vine videolarınızı direkt Twitter’da paylaşabiliyor olmanız ve altı saniyelik eğlenceli videolar meydana getirebilmeniz mümkün. Ülkemiz kullanıcılarının da özellikle genç kısmı tarafından kabul gören Vine popüler olarak tercih edilen mobil aplikasyon ve web servislerinden biridir.

11-Meetup

Aylık Ortalama Ziyaret; 40,000,000
Alexa Sıralaması: 373
Yeni insanlarla tanışmanıza ve gruplar kurarak organizasyonlar düzenlemenize yardımcı olan sosyal ağ yavaş yavaş basamakları tırmanan sosyal ağlardan biri olarak görülüyor. Ülkemiz kullanıcılarının henüz yenice keşfetmeye başladı Meetup birçok dünya ülkesinde aktif olarak kullanılıyor.  Yeni insanlarla tanışmak ve tanıştığınız insanlarla harika organizasyonlar hazırlamak için Meetup oldukça kolay bir yol.

12-Tagged

Aylık Ortalama Ziyaret; 38,000,000
Alexa Sıralaması: 787
Tagged kullanıcıların bir sosyal ağdan bekleyebileceklerinin tümünü karşılamak için kendini hazırlamış bir sosyal ağdır. Global olarak hızla yayılan sosyal ağ aynı zamanda yeni dostluklar ve arkadaşlıklar kurmanın da en basit yollarının arasında yer alıyor. Tagged ilk başlarda mobil uygulaması ile ülkemizde yayılmaya başlamış olsa da sonradan TİB tarafından uygulanan engellenme kararı ile kullanılmamaya başladı.

13-Askfm

Aylık Ortalama Ziyaret; 37,000,000
Alexa Sıralaması: 293
Askfm ülkemiz kullanıcıları tarafından hızla keşfedilmiş olan nadir sosyal ağlardan birisidir. Günümüzde kullanıcılar tarafından hala aktif olarak kullanılan sistem artık çok daha gelişmiş bir sisteme sahip. Kullanıcılar Askfm ile kendilerine ait profil oluşturup, bu profile gelen sorulara yanıtlar verebiliyor. Ayırca anonim kullanıcıların da size soru sorabiliyor olması Askfm’in en güzel yanlarından.

14-Meetme

Aylık Ortalama Ziyaret; 15,500,000
Alexa Sıralaması: 3,924
İsmine uygun şekilde hareket eden sosyal ağımız Meetme, insanları birbiriyle tanışmaya sevk eden ve popüler olarak kullanımda olan sayılı sosyal ağ platformlarının içinde yer alıyor. Kavuştuğu Türkçe özelliği ve mobil uygulamasının popülerliği ile ülkemizdeki kullanıcılar tarafından da kullanılmaya başlanan Meetme yeni insanlarla tanışmanızın en kolay yolu.

15-ClassMates

Aylık Ortalama Ziyaret; 15,000,000
Alexa Sıralaması: 5,318
Facebook’un ilk olarak karşımıza çıktığı sloganı gerçeğe dönüştüren ClassMates gerçek manada ilkokul arkadaşlarınızı bulmanıza yardımcı olan bir nevi sosyal ağ işlevini üstleniyor. Her geçen gün daha da popüler hale gelmeye başlayan sosyal ağın tek eksiği ise şuanda gerçekten kısıtlı bir coğrafya üzerinde hizmet veriyor olmasıdır. Tüm dünyaya yayıldığında ClassMates’i sıralamanın daha üstlerinde bir yerde görmek mümkün olacaktır.

Kaynak : sosyalmedyahaber.com

Whatsapp İletişim