Genel Teknoloji Haberleri

1,000 Çekirdekli İşlemci Yapıldı

KiloCore adı verilen yeni bir işlemci teknolojisi 1,000 çekirdekle aynı anda yüzlerce işlemi son derece düşük güç harcayarak gerçekleştiriyor.

KiloCore adı verilen yeni işlemci prototipi adından da anlaşılacağı gibi tam 1,000 çekirdektenoluşuyor. Esas işi bilimsel verileri ve video verilerini işlemek olan KiloCore işlemci 0.7 Watt güçle saniyede 115 milyar işlem yapabilme kapasitesine sahip.  Yani bu işlemcinin çalışması için AA tipi bir batarya bile yeterli olabiliyor. Bu durumda KiloCore standart bir dizüstü bilgisayardan 100 kat daha hızlı ve kararlı çalışabiliyor.

KiloCore UC Davis Üniversitesi laboratuvarlarında geliştirildi. Şimdilik o laboratuvardan da çıkacak gibi görünmüyor. KiloCore’un piyasaya sürülmesi için daha bayağı bir yol kat etmesi gerekiyor. Uygulamalar için hazır olan bu yeni çekirdek henüz işletim sistemleri ile denenmiş değil. Farklı bir işletim sistemiyle çalışan KiloCore kullanıcılarını kendi altyapısını programlayabilme olanağı da sunuyor. Bu arada bu çekirdeğin geliştirilmesinde ABD Savunma Bakanlığının’da katkıları olduğunu ekleyelim.

Kaynak:tamindir.com

Whatsapp İletişim